• Varukorgen

  • Innehåller 0 produkter
köpvillkor

Om Hemmakväll

Om Hemmakväll

På Hemmakväll inspirerar vi till glädjefyllda hemmakvällar.

Sedan starten 1994 som Videomix bytte vi 2008 namn till Hemmakväll. En nöjesbutikskedja som sedan 2008 är rikstäckande, med egenägda butiker och franchisebutiker från Ystad till Luleå. Idag har vi totalt 103 butiker och 97 Hemmakväll Express-automater (Augusti 2013). Vårt huvudkontor och centrallager ligger i Landskrona.

 

Hemmakvälls mål är att alltid ha det bredaste sortimentet med den högsta kvaliteten inom hyr- och köpfilm, spel och kioskprodukter. Sedan en tid tillbaka har vi även en e-handel samt ipad- och iphonetillbehör i vårt sortiment.

 

Vi tror på att förmedla en välkomnande och okonstlad atmosfär. Hemmakvälls kunder ska få energi av vår snabba, spontana och individanpassade service. Vi tror på att inspirera såväl ung som gammal med vårt genuina intresse för film och för hemunderhållning.

Längtar du efter att förmedla glädje?

 

Hemmakväll AB

Organisationsnr 556344-4933

Hjalmar Brantings väg 41

261 43 Landskrona

Hemmakvälls historia

1994
De glada butiksinnehavarna Per-Anders och Janne Haglund driver två butiker i Borås. De strålar samman med sina kompanjoner Hans och Roland Örtendahl samt Mats Berntsson. En trio som driver butiker i Kungälv, Stenungsund och Uddevalla. Tillsammans startar de företaget Videomix.

De enskilda butikerna går nu under namnet Videomix. Företagen inom kedjan benämns även efter stad.

1995

Peter Blomgren med butik i Skene ansluter sig till skaran. Butiken i Kungälv säljs till Martin Högstedt och Håkan Krabbe.

1996
Nere i Skåne bestämmer sig Kent Olsson för att bli en del av kedjan. Hans butiker i Halmstad, Hässleholm, Landskrona och Trelleborg går samman under namnet Videomix Syd.


1997

Det gemensamma bolaget Videomix Sverige AB bildas. Den första gemensamma butiken köps, belägen i Varberg. I samband med köpet börjar idén glöda om att använda franchising som samarbetsmodell.

1998
Kedjan öppnar ytterligare en gemensam butik, denna gång i Falkenberg.


2004

Videomix Syd med Kent Olsson i spetsen köper upp Kungsan med sina nio butiker. Fyra av dessa drivs i egen regi och fem drivs som franchisebutiker.
I september samma år ansluter sig två butikskedjor i Stockholm, Videomix Nord och Videomix Stockholm med fyra butiker vardera. Underhållningskedjan består därmed av 38 butiker i Sverige.

2005

De glada ägarna tar steget och påbörjar övergången till en franchisekedja.

2007
De ännu gladare ägarna köper upp franchisekedjan Hemmakväll som är verksam i Norrland. De beslutar att använda Hemmakväll som namn på kedjan framöver. Kedjan sträcker sig nu från Trelleborg i söder till Luleå i norr!

2008
I mars byter Videomix namn till Hemmakväll.

2009
Hemmakväll AB fusioneras med Videomix Syd med Kent Olsson i spetsen, tidigare franchisetagare. Bolaget arbetar vidare under varumärket Hemmakväll.

2013
Huvudkontoret och centrallagret i Landskrona har fullt upp då nöjeskedjan är uppe i 103 butiker.