Krämiga brownies med salta chips & chokladpuffar

Vill du testa något nytt? Som att ha chips på dina brownies? Perfekt, då måste du testa dessa!
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Hanna från hannasbageri på Instagram.
Antal: ca 16 st
Tid: 40 minuter + avsvalning
Brownie:
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 50 g mörk choklad
- 0,5 tsk salt
Topping:
- Smör och havssaltade chips (vi använde OLWs)
- 1 dl chokladpuffar (finns i lösvikten)

Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och lägg ner den mörka chokladen. Låt smälta och rör om.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
- Häll ner smör och chokladblandningen i äggsmeten. Rör om försiktigt med en slev.
- Blanda de torra ingredienserna för sig, sikta ner och rör om till en jämn och slät smet.
- Häll ner i en bakplåtsklädd form, ca 20x20 cm. Toppa med chokladpuffar och därefter chipsen. Tryck till chipsen något.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Ta ut och låt svalna något innan du skär upp i bitar.
Ät och njut! 🙂