Krämiga brownies med salta chips & chokladpuffar⁠

brownie

Vill du testa något nytt? Som att ha chips på dina brownies? Perfekt, då måste du testa dessa! 😃😋

Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Hanna från hannasbageri på Instagram.

Antal: ca 16 st
Tid:  40 minuter + avsvalning

Brownie:

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 50 g mörk choklad
  • 0,5 tsk salt

Topping:

  • Smör och havssaltade chips (vi använde OLWs)
  • 1 dl chokladpuffar (finns i lösvikten)
brownie_1

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och lägg ner den mörka chokladen. Låt smälta och rör om.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
  4. Häll ner smör och chokladblandningen i äggsmeten. Rör om försiktigt med en slev.
  5. Blanda de torra ingredienserna för sig, sikta ner och rör om till en jämn och slät smet.
  6. Häll ner i en bakplåtsklädd form, ca 20x20 cm. Toppa med chokladpuffar och därefter chipsen. Tryck till chipsen något.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna något innan du skär upp i bitar.

Ät och njut! 🙂

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar