BUBS kladdkaka med lakrits

Den här läskiga kladdkaka är inte bara läskande, den passar också utmärkt till Halloween med sina mörka färger och läskiga döskallar! Lakrits och choklad passar utmärkt ihop och i en smarrig kladdkaka blir det en härlig dessert till Halloween-kalaset. Den är inte bara vegansk, den är dessutom glutenfri!
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Fridas Vegobak på Instagram.
Portioner: 6-8 bitar
Tid: 1 timme + tid för avsvalning
Ingredienser Kladdkaka:
- 175 g mjölkfritt margarin
- 2 dl farinsocker
- 2 dl strösocker
- 4 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk fiberhusk
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 1 dl växtbaserad matlagningsgrädde (ex. sojagrädde)
BUBS-kräm:
- 2 ½ dl växtbaserad matlagningsgrädde (ex.sojagrädde)
- 50 g BUBS hallon- och lakritsskalle
Topping:
- Salta lakritsskallar från lösvikten

Gör så här:
KLADDKAKA
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan.
- Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet.
- Klä formen med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i.
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter.
- Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den.
- Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig.
BUBSkräm:
- Häll grädden i en kastrull.
- Klipp små bitar av godiset och blanda ned dem i kastrullen.
- Värm på låg värme, det ska bara vara varmt, inte koka.
- Rör om då och då tills godiset smält. Mixa krämen med en stavmixer för att vara säker på att du får en slät kräm.
- Bred ut krämen över kladdkakan och ställ in den i kylskåpet igen för att svalna helt.
- Toppa med salta lakritsskallar.