Spökiga chokladmuffins till Halloween

muffins_21

Tillsammans med Simona Muntean från den inspirerande bakbloggen Cookies and Sweet, känd som Cookies and Sweet by Simona på Instagram, har vi tagit fram detta enkla recept som är till för hela familjen. Halloween är verkligen barnens högtid och vad passar då inte bättre än ett recept där barnen kan briljera!

En sats ger 12 stycken
Tid: 1 timme

Ingredienser chokladsmet:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl mörk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 stora ägg
  • 1 ¼ dl mjölk och 2 msk vinäger (låt stå i 5 minuter)
  • 1 ¼ dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ¼ dl kokt vatten

Ingredienser chokladkräm:

  • 300 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
  • 200 g ljus choklad, smält och avsvalnad

Garnering:

  • 6–8 Oreokex krossade
  • Halloweengodis så som vampyrtänder, döskalle m.m.

Gör så:

  • Sätt ugnen på 150º. Lägg muffinsformar formar i en plåt. Ställ åt sidan.
  • Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter.
  • Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät.
  • Vispa i sist det kokta vattnet. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.
  • Blanda i 1 dl chokladknappar.
  • Fördela i formarna med hjälp av decilitermått. Fyll formarna endast 2/3 delar så det finns plats för muffinsarna att växa.
  • Grädda i mitten av ugnen för ca 30–35 minuter.
  • När det är ca 10 minuter kvar av tiden ta ut plåten bara halvvägs och strö över resterande 1 dl chokladknappar.
  • Om du är osäker på när muffinsarna är klara gör tandpetartestet. Kommer tandpetaren nästan torr ut då är dem klara.
  • Låt dem svalna under en kökshandduk.
  • Låt dem kallna helt på galler.
  • Vispa smöret vit och luftigt. Under fortsatt vispning tillsätt den smälta chokladen.
  • Bredd eller spritsa kräm på muffinsarna, strö över krossat kex och garnera med godis.
muffins_12

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar