Godiskaka

Här är en enkel och supergod no-bakekaka som kan smaksättas med ditt favoritgodis, eller tömma hela påskägget i!
I den här påskiga kakan valde vi M&M Peanut, både krossad i kakan och som topping men du kan välja fritt vad du vill ha för godis. Välj de kakor och den choklad du föredrar. Det går bra att använda enbart ljus, mörk eller vit choklad som topping.
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Yvonne från bakalite.se på Instagram.
Antal: 20 bitar
Tid: under 45 minuter + tid för avsvalning
Godiskaka:
- 100 g smör
- 100 g ljus choklad
- 397 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
- 400 g kakor, ex Digestive, Oreo, Marie
- 300 g M&M Peanut eller annat godis
Topping:
- 100 g ljus choklad
- 100 g mörk choklad
- 100 g vit choklad
- 1½ msk olja

Gör så här:
- Klä en form, ca 15 x 30 cm, med bakplåtspapper. Fukta pappret och krama ur vattnet så formas pappret bättre efter formen.
- Mixa kexen till pulver. Om du inte har en mixer kan du lägg kakorna i en fryspåse och krossa dem med en kavel eller liknande.
- Tillsätt 2/3 av godiset och mixa en liten stund. Häll smulet i en bunke.
- Blanda smör, kondenserad mjölk och grovhackad choklad i en kastrull. Sätt på medelvärme och rör om tills allt smält.
- Häll smeten över smulet och blanda allt.
- Grovhacka resten av godiset och rör ner hälften i smeten. Spara resten till topping.
- Häll smeten i formen och pressa ner jämnt med en sked. Ställ i kylen.
- Grovhacka och smält de olika chokladsorterna i varsin skål med vardera ½ msk olja. Rör slätt.
- Häll all choklad ovanpå kakan och använd en sticka för att dra ett mönster.
- Strö över de sparade godiset och ställ kakan i kylen för att stelna.
- Använd en vass kniv och skär i bitar. Om du valt gelegodis kan det behövas lite armkraft för att skära kakan.
Förvaras i kyl eller frys.
1 Kommentar
Lämna en kommentar
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar
[…] I samarbete med Hemmakväll. […]