MÅNADENS GODIS

Vi älskar godis! ÄLSKAR! Därför nördar vi ner oss lite extra i en godisbit i månaden. 

VARFÖR MÅNADENS GODIS?!

Ingen har nog missat att vi på Hemmakväll älskar godis. Vi älskar det så mycket att vi silar, vänder och jobbar med det dagligen. Vi kan också mycket om våra älskade godisbitar - rolig fakta och historia om varför just den här godisbiten kom till och ser ut som den gör idag. Det vill vi såklart dela med oss av och det gör vi här!
En godisbit i månaden.

JUNI - FERRARIBILEN

Visste du att Ferraibilen kom till av misstag? Jo, så är det faktiskt.
1984 glömde Hans Wärnbring bort sitt godisexperiment i torkskåpet och hittade dem flera dagar senare. Så var Ferraibilen född och idag tillverkas det cirka hela 16 000 000 per år! Det och mycket mer får ni lära er här.

Lär er allt om Ferraribilen här!

MÅNADENS GODIS 2020

FEBRUARI - RIESEN DARK

Visste ni att Storck, som kom på Riesen, grundades 1903? Och att ursprunget till Riesen föddes redan 1934? Det och mycket mer får ni lära er här!

Lär er allt om Riesen Dark!

MAJ - DELICATOBOLL MINI

Visste du att Delicatobollen såg dagens ljus 1948 då Evert Belvéns startade upp sitt första bageri tillsammans med sin bror Einar? Eller att vi svenskar idag äter 40 miljoner Delicatobollar om år? Det och mycket mer kan ni lära er här!

Lär er allt om Delicatoboll Mini!

MARS - SNICKERS

Visste ni att Snickers är världens mest sålda chokladkaka som det tillverkas 15 miljoner av – varje dag! Och visste ni att varje kaka innehåller exakt 16 jordnötter? Det och mycket mer får ni lära er här!

Lär er allt om Snickers!

APRIL - HARIBO FRUKT NAPPAR

Visste du att under år 2019 så såldes hela 103 753 250 st Nappar Frukt? Eller att HARIBO grundades 1920? Det och mycket mer får ni lära er här!

Lär er allt om Haribo nappar frukt här!