MÅNADENS GODIS - JUNI - GRÖNA GRODOR
Gröna Grodor - En älskad klassiker från 1935.

HISTORIA OM GRÖNA GRODOR
- Gottfrid Eklund har vi mycket att tacka för. En godisfantast som har lämnat många godsaker efter sig. Gottfrid startade nämligen Kolafabriken Aroma i Stockholm som senare blev Konfektyrfabriken Aroma.
- På 30-talet blev det en hel del godisexperiment för godisfabrikanterna, man testade att göra godis i alla möjliga former och färger som kola, gelé och skum.
- Och tur var väl det för gelégodis skulle visa sig var riktigt populärt bland alla godisälskare.
- 1935 lanserades grodan som skapades av Aroma's egen "konstnär" Jerrefeldt, en medarbetare som anställdes i fabriken 1928.

Så här ser det ut när Gröna Grodor produceras i fabriken.

ROLIGT ATT VETA
- Grodan har under åren funnits i flera smaker som Salmiakgrodor, Hallongrodor och Citrongrodor. För ca 10 år sedan fanns även Mangogrodan som var populär ett tag.
- Grodan innehåller agar, en dyr råvara som finns i havstång och som ger grodan den där karaktären med lite mer tuggmotstånd.
- Visste du att Gröna Grodor har sin signifikativa smak efter krusbär?
- Tips på midsommaraktivitet: Spotta grodan! Den som "spottar" sin Gröna Groda längst vinner. Tips på pris till segraren då? Hmm kanske en stor godispåse med Gröna Grodor?
- Vi nämnde ju innan att det har funnits Citrongrodor vilket skulle vara spännande att testa. Och nu finns det möjlighet att göra det! I lösvikten har nämligen gelégrodor i citron och blåbärsmak flyttat in. Magiskt goda!