MÅNADENS GODIS - MAJ - DELICATOBOLL MINI

Delicatobollen, lika självklart som god! 

Lär er allt om Delicatoboll Mini!

DELICATOBOLLENS HISTROIA

  • 1948 startade Einar Belvéns bror Evert ett litet bageri i Stockholm. Einar bakar Dansk Sandkaka på nätterna och cyklar runt och säljer dem på dagarna. Bra råvaror var A & O och så är det än idag.
  • Delicatobollen har funnits med Einar Belven och Delicato sedan 40-talet. Det var en av de första kakorna som bakades och skickades ut med cykelbudet.
  • Delicatobollen beskrivs av Delicato som en delikat chokladboll med mockasmak som är rullad i kokos - en av våra klassiker.
  • 1964 var Einars kakor så populära att han får byta från bageri till bageri för att få plats. 1964 bygger de därför ett eget bageri i Segeltorp, Huddinge.
  • 1970 kommer Delicato på den geniala idén att singelpacka flera av sina bakverk och just en miniversion av en singelpackad Delicatoboll ser ni i vår lösvikt.
  • 1993 utsågs Delicato som Kunglig Hovleverantör.
  • 2020 är Delicatobollen Sveriges mest älskade chokladboll. Den bakas i många olika storlekar och fortfarande i bageriet i Segeltorp.
sheet of paper with empty pages on black background, top view

ROLIGT ATT VETA!

  • Visste du att vi äter 40 miljoner Delicatobollar per år i Sverige?
  • På en lista av ”55 anledningar till att besöka Sverige” ligger Delicatoboll på plats nr 37!
  • Visste du att Delicato är ett familjeägt företag?
  • Visste du att Delicatobollen föddes som en idé att vara ”nyttigt godis” eftersom den innehöll så mycket bra havre?
  • Delicatobollen har har sålts över hela värlen!
  • Bollen passar till de flesta tillfällena och äts helst rumstempererad!
  • Ett tips är mosa den och blanda den med vispad grädde - vips har du gjort en Delicatobollsmousse! 
Einar i sitt bageri!
Einar i sitt bageri!