MÅNADENS GODIS - MAJ - DELICATOBOLL MINI
Delicatobollen, lika självklart som god!

DELICATOBOLLENS HISTROIA
- 1948 startade Einar Belvéns bror Evert ett litet bageri i Stockholm. Einar bakar Dansk Sandkaka på nätterna och cyklar runt och säljer dem på dagarna. Bra råvaror var A & O och så är det än idag.
- Delicatobollen har funnits med Einar Belven och Delicato sedan 40-talet. Det var en av de första kakorna som bakades och skickades ut med cykelbudet.
- Delicatobollen beskrivs av Delicato som en delikat chokladboll med mockasmak som är rullad i kokos - en av våra klassiker.
- 1964 var Einars kakor så populära att han får byta från bageri till bageri för att få plats. 1964 bygger de därför ett eget bageri i Segeltorp, Huddinge.
- 1970 kommer Delicato på den geniala idén att singelpacka flera av sina bakverk och just en miniversion av en singelpackad Delicatoboll ser ni i vår lösvikt.
- 1993 utsågs Delicato som Kunglig Hovleverantör.
- 2020 är Delicatobollen Sveriges mest älskade chokladboll. Den bakas i många olika storlekar och fortfarande i bageriet i Segeltorp.

ROLIGT ATT VETA!
- Visste du att vi äter 40 miljoner Delicatobollar per år i Sverige?
- På en lista av ”55 anledningar till att besöka Sverige” ligger Delicatoboll på plats nr 37!
- Visste du att Delicato är ett familjeägt företag?
- Visste du att Delicatobollen föddes som en idé att vara ”nyttigt godis” eftersom den innehöll så mycket bra havre?
- Delicatobollen har har sålts över hela värlen!
- Bollen passar till de flesta tillfällena och äts helst rumstempererad!
- Ett tips är mosa den och blanda den med vispad grädde - vips har du gjort en Delicatobollsmousse!

Einar i sitt bageri!