eNews - new color

Nya Tutti Frutti: Nya färger – godare smak

Ingen har väl undgått att klassikern Tutti Frutti har förändrats. Receptet har förnyats och färgerna har förändrats, men smaken har bara blivit ännu godare och mer naturlig.
Tutti Fruttis nya, förbättrade recept innehåller bara naturliga färgämnen och aromer – allt för att du som godisälskare ska veta vad du stoppar i dig.

Det är insidan som räknas, och Tutti Fruttis klassiska godisbitar smakar nu godare än någonsin.
De tidigare, artificiella, ingredienserna är borta och har lämnat plats för naturliga aromer, från fruktjuicer av bland annat äpple, päron, hallon och citron. Vi kan lova dig en garanterat bättre smakupplevelse, med tydligare och fräschare fruktsmaker.

– Vi har fått jättemycket positiv respons från kunder efter att vi har bytt till det nya receptet. Många tycker att smakerna är tydligare och fräschare nu. Det känns väldigt bra att kunna erbjuda våra konsumenter denna nya förbättrade produkt, säger Martin Albinsson, Varumärkesansvarig på Fazer, som tillverkar Tutti Frutti.

Utseendet bedrar

Låt oss adressera elefanten i lösgodishyllan – det nya utseendet. Ja, det nya receptet gör Tutti Frutti dovare i färgerna. Men vi kan lova att de är blekare av en god anledning.

I de nya recepten används naturliga färgämnen från bland annat svart morot, sötpotatis, safflor, spirulina, äpple och svarta vinbär. Alla E-ämnen är borta. Så låt inte utseendet bedra dig, Tutti Frutti smakar precis lika gott som tidigare, och vill inget hellre än att följa med dig hem i godispåsen.

GAMLA UTSEENDET

Story 2 - new

NYA UTSEENDET

Story 2 - Old color

Ätbart för alla

Inte nog med att alla aromer och färgämnen är naturliga – Tutti Frutti är även helt fri från gelatin, så att alla kan äta dem, oavsett vem du är. Nya, helt veganska, Tutti Frutti använder istället majs- och vetestärkelse, vilket även har gjort godisbitarna ännu mjukare och godare. Allt för att inte exkludera någon från att kunna smaka.

–Tutti Frutti har gjort en mycket bra förändring. Vi är jättestolta över att ha den nya Tutti Frutti i vårt sortiment. Det känns bra att erbjuda godis som är både veganskt och fritt från artificiella ingredienser, säger Ole Lindell, kategoriansvarig lösviktsgodis, Hemmakväll.