Om Pierre

IMG_2157

Pierre Sällberg

En 45-åring med fru och två vuxna barn vars största intresse alltid varit musik, film/tv-serier och tv-spel.

Några av mina favoritregissörer är Martin Scorcese, Quentin Tarantino och Christopher Nolan.

Favoritfilmer är nästintill omöjligt att plocka ut eftersom jag ser filmer i alla genres och filmer från olika länder. Men, måste jag välja något skulle jag säga att en bra blandpåse film innehåller, 12 Edsvurna Män, Rosemary’s Baby, Festen, Maffiabröder, The Broken Circle Breakdown, Pans Labyrint, Wild Tales, Prisoners och The Hateful Eight.

När det gäller tv-serier är det kvalitetsserierna från HBO som ligger i topp när jag ska njuta riktigt, även om jag ser det mesta. Favoriterna är: Sopranos, Wire, Boardwalk Empire, Game Of Thrones och The Deuce. Alla är HBO producerade. (de måste ha något väldigt speciellt i sitt vatten, kaffe eller vad de dricker på HBO kontoret. För någonting är det. Man producerar inte Tv-serier med så bra kvalitet över så många år annars. Eller så är det kanske bara ren talang ?

Tilltugg till film är naturligtvis blandgodiset från Hemmakväll, sourcream chips, ostbågar eller wasabi-nötter. Detta mumsiga sköljs gärna ner med Zingo eller Trocadero.

Jag och min frus favoritveckodag är torsdagar eftersom det då är klassikertorsdag. Klassikertorsdagenn innebär att vi turas om att välja och överraska den andra med en klassiker från 30- till 80-talet. Alla borde prova detta, riktigt roligt!