Pepparkaksbrownie med Kinder Choko-Bons

Pepparkaksbrownie_small

Tillsammans med Amelie Almén från den smarriga bakbloggen med samma namn, känd som @ameliesrecept på Instagram, har vi tagit fram detta goda, juliga recept som passar alldeles utmärkt till glöggminglet, julmyset eller adventsfikan. Det lilla extra i denna brownie är Kinder Schoko-Bon som gör baket sådär alldeles extra!

Antal: ca 16 bitar
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 2 ägg st
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Ingredienser garnering:

  • Kinder Choko Bons
  • Pepparkakor

Pepparkakskryddor

  • 2 1/2 tsk kanel
  • 2 tsk nejlikor
  • 2 tsk ingefära

Gör så:

  • Sätt ugnen på 185°.
  • Smält smör & låt det svalna.
  • Blanda kakao, socker & pepparkakskryddor.
  • Tillsätt sedan ett ägg i taget & rör om.
  • Blanda ner mjöl & till sist salt. Rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i en långpanna (ca 30x30 cm) klädd i bakplåtspapper.
  • Toppa med pepparkakor & Kinder choko-bons.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
  • Dela upp i lika stora rutor & förvara dem sedan i kyl i ca en vecka eller frys in dem där de håller i upp till två månader.
Recept: Pepparkaksbrownie med Kinder Schoko-Bon

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar