Pepparkaksbrownie med Kinder Choko-Bons

Tillsammans med Amelie Almén från den smarriga bakbloggen med samma namn, känd som @ameliesrecept på Instagram, har vi tagit fram detta goda, juliga recept som passar alldeles utmärkt till glöggminglet, julmyset eller adventsfikan. Det lilla extra i denna brownie är Kinder Schoko-Bon som gör baket sådär alldeles extra!
Antal: ca 16 bitar
Tid: ca 45 minuter
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk pepparkakskryddor
- 2 ägg st
- 2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Ingredienser garnering:
- Kinder Choko Bons
- Pepparkakor
Pepparkakskryddor
- 2 1/2 tsk kanel
- 2 tsk nejlikor
- 2 tsk ingefära
Gör så:
- Sätt ugnen på 185°.
- Smält smör & låt det svalna.
- Blanda kakao, socker & pepparkakskryddor.
- Tillsätt sedan ett ägg i taget & rör om.
- Blanda ner mjöl & till sist salt. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en långpanna (ca 30x30 cm) klädd i bakplåtspapper.
- Toppa med pepparkakor & Kinder choko-bons.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
- Dela upp i lika stora rutor & förvara dem sedan i kyl i ca en vecka eller frys in dem där de håller i upp till två månader.
