SÅ HÄR JOBBAR VI 
MED VÅRT LÖSGODIS!

– Så du kan försäkra dig om att få bästa kvalitet

På Hemmakväll säljer vi i snitt cirka 9.6 miljoner lösgodisbitar i veckan.
Därför är det jätteviktigt för oss att du som kund kan försäkra dig om att vårt godis håller en hög kvalitet.
Detta är vad vi gör för att hålla vårt lösgodis i toppklass.

Vändingen

För att godiset ska hålla sig fräscht är det viktigt att skapa en rotation. Minst en gång i veckan vänder vi på godiset i lådorna. Detta gör att godisbitarna luftas jämnt och inte blir för gamla. Dessutom blir godiset lättare för dig att plocka ur lådan, då det inte klumpas ihop och fastnar. När det finns rörelse i godiset byts bitar i botten ut mot bitar högst upp. Det förhindrar att godiset blir dåligt och behöver slängas.

Vårt mål är att godiset alltid ska hålla sig lika färskt som när vi häller det ur burken eller påsen, till lådorna. Det är den kvaliteten vi vill behålla åt dig som kund.

– Ibland frågar folk hur ofta vi behöver slänga godis som blivit för gammalt, och då förstår jag inte frågan. Vi behöver inte slänga något alls, eftersom vi tar så väl hand om det. Många andra kedjor fyller bara på nytt godis på toppen och låter det på botten ligga kvar vilket gör att det klumpar ihop sig och bli hårt. Eftersom vi vänder på godiset håller det sig fräscht, säger Kathleen Daa, butikschef Hemmakväll Landskrona.

Silning

Samtidigt som vi vänder godiset så silas det, då blir det fritt från överflödigt socker, salt eller surt pulver. Det gör att godisbitarna blir rena och att du inte råkar få med dig en massa onödiga tillbehör när du plockar godis.

- Vi vill sälja lösgodis, inte löst socker och pulver, säger Kathleen Daa.

Sortering

När vi går igenom godiset vid rotationen, ser vi även till att alla bitar håller samma höga standard. Om någon bit är sönder, är hård, har smält eller har en avvikande färg eller form, så kastar vi dem i källsorteringen. Vi vill att alla godisbitar vi säljer ska vara perfekta. Största andelen godisar som hamnar i källsorteringen är just hårt och "smält" godis som ingen kund vill få med sig hem i påsen. Om det är en hel leverans med godis som är fel på hör vi av oss till leverantören.

– Det kan vara ett större fel i produktionen som vi ser till att uppmärksamma. Leverantören kan då rätta till vad som blivit fel, så att inte fler behöver råka ut för samma fel, säger Kathleen Daa.

Våra medarbetare står dessutom alltid redo för att se till att godisbitar som råkat hamna i fel tråg kommer rätt.
Självklart har vår personal alltid handskar och förkläde på dig när de hanterar lösgodiset.
Vi vill kunna garantera dig som kund att få Sveriges bästa lösgodis.