Vegansk Nöt Créme-mousse

nötkrämmousse1_small

På tre ynka ingredienser svänger du ihop en mousse som garanterat kommer sätta pricken över i:et på middagsbjudningen! Du kan förbereda den innan och dekorera med bär precis innan servering.

Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Fridas Vegobak på Instagram.

Portioner: 4 stycken
Tid: 20 minuter + minst 2 timmar i kylskåp

Ingredienser:

  • 1 ½ dl vegansk vispbar grädde
  • 5 st paket Nöt Créme
  • 2 krm agar agar
  • Färska bär till servering
nötkrämmousse2_small

Gör så här:

  1. Vispa 1 dl grädde med elvisp så den blir fast i konsistensen (notera att du inte ska använda all grädde).
  2. Blanda Nöt Créme, ½ dl grädde och agar agar i en kastrull.
  3. Koka upp långsamt under omrörning och låt puttra i två minuter.
  4. Dra av kastrullen från plattan och blanda ned innehållet i den vispade grädden tills du får en jämn, ganska lös smet.
  5. Fördela smeten i 4 stycken portionsglas och ställ in dem i kylskåpet i minst 2 timmar.
  6. Dekorera moussen med färska bär innan servering.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar