Vårens stora godisnyhet är här! Inspirerade av den italienska matkulturen har Hemmakväll tagit fram något helt nytt: geléhallon med smak av bruschetta. Det tvåfärgade godiset har utvecklats i samarbete med konfektyrfabriken Aroma och kommer att säljas under en begränsad period med start den första april.

– Den italienska matkulturen har länge varit en växande del av det svenska köket och det känns spännande att äntligen kunna flytta in samma influenser i lösgodisavdelningen, säger Ole Lindell, Lösgodisansvarig på Hemmakväll.

Ciao alla godisälskare! Våren är äntligen här och graderna stiger, men i väntan på den riktiga sommarvärmen drömmer vi på Hemmakväll oss bort till sydligare breddgrader. Tillsammans med konfektyrfabriken Aroma har vi tagit fram något som vi är väldigt spända på att få presentera: italienska geléhallon! I formen liknar godiset det klassiska geléhallonet, men smaken sticker ut och för tankarna till milda kvällar längs medelhavskusten: Godiset är inspirerat av den italienska maträtten bruschetta och smakar precis som det populära tilltugget av basilika och solmogna tomater.

– Vi kände att det var dags att vara kreativa och ta ut svängarna lite. Italien ligger oss väldigt varmt om hjärtat här på Hemmakväll och vi är glada över att kärleken till landet nu även kommer att synas i sortimentet. Samtidigt förstår vi att det här är en djärv smakkombination. Personligen är jag väldigt förtjust och tycker att smakerna gifter sig fantastiskt i godisbiten. När man jobbar med basilika på det här sättet får det en intressant ton av anis och fänkål som påminner om lakrits, samtidigt som tomaten ger en naturlig sötma, säger Ole Lindell och lägger till:
– Det här är en smakupplevelse och något som kanske inte passar alla, men vi tror att den ska hitta sin målgrupp på samma sätt som fudge med bearnaisesås gjorde förra året.

Början på något nytt

De italienska geléhallonen kommer att lanseras i våra butiker den första april och erbjudas under en begränsad period. Om lanseringen faller väl ut kan det bli början på en ny riktning för oss på Hemmakväll.

– Det här kan bli början på en fine dining-kultur för det svenska lösgodiset, men vi får se vad som händer. Oavsett hur det går är samarbetet mellan Hemmakväll och Aroma historiskt starkt. Förhoppningen är att presentera fler nyheter som får Godissverige att häpna och slår tidigare rekord. Vi har mycket på gång, men först ser vi fram emot lanseringen av de italienska geléhallonen och hoppas att våra kunder skyndar till butikerna med ett öppet sinne, avslutar Ole Lindell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *