Choklad och kolapaj med smak av pepparkaka

chokladpaj_1

Den här juliga kolapajen har vår kundklubbsmedlem Erica Jonasson från Kristianstad tagit fram. Len chokladganasch, pepparkaksbotten och ljuvlig kola med tydlig smak av Werther´s Toffee. Mums!

Tack Erica för det här supergoda receptet!

Antal: 8-10 bitar
Tid: 45 minuter + tid för avsvalning

Botten:

  • Pajform (18cm i diameter)
  • 20 st pepparkakor
  • 50g smör (smält)

Kola:

  • 135 g Werther´s Toffee
  • 2 msk vispgrädde

Chokladganasch:

  • 150g mjölkchoklad
  • 0,5 dl vispgrädde
chokladpaj

Gör så här:

  1. Mixa pepparkakorna i en matberedare tillsammans med det smält smöret.
  2. Tryck ut pepparkakorna i botten av din pajform.
  3. Värm kolorna och grädden i en kastrull, rör hela tiden tills kolorna har smält.
  4. Häll sedan ner kolasåsen i pajformen och ställ in pajen i kylen i 30 minuter.
  5. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
  6. Värm upp grädden i en kastrull och häll sedan den varma grädden över chokladen.
  7. Rör sedan runt till en slät chokladganasch.
  8. Häll sedan detta ovan på kolan.
  9. Sätt in pajen i ytterligare 1-2 timmar i kylen tills chokladen stelnat.
  10. Servera med vispgrädde och njut!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar