Choklad och kolapaj med smak av pepparkaka

Den här juliga kolapajen har vår kundklubbsmedlem Erica Jonasson från Kristianstad tagit fram. Len chokladganasch, pepparkaksbotten och ljuvlig kola med tydlig smak av Werther´s Toffee. Mums!
Tack Erica för det här supergoda receptet!
Antal: 8-10 bitar
Tid: 45 minuter + tid för avsvalning
Botten:
- Pajform (18cm i diameter)
- 20 st pepparkakor
- 50g smör (smält)
Kola:
- 135 g Werther´s Toffee
- 2 msk vispgrädde
Chokladganasch:
- 150g mjölkchoklad
- 0,5 dl vispgrädde

Gör så här:
- Mixa pepparkakorna i en matberedare tillsammans med det smält smöret.
- Tryck ut pepparkakorna i botten av din pajform.
- Värm kolorna och grädden i en kastrull, rör hela tiden tills kolorna har smält.
- Häll sedan ner kolasåsen i pajformen och ställ in pajen i kylen i 30 minuter.
- Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
- Värm upp grädden i en kastrull och häll sedan den varma grädden över chokladen.
- Rör sedan runt till en slät chokladganasch.
- Häll sedan detta ovan på kolan.
- Sätt in pajen i ytterligare 1-2 timmar i kylen tills chokladen stelnat.
- Servera med vispgrädde och njut!