Chokladgrottor med TipTop

Vi har en helt fantastisk natur i Sverige som måste upptäckas. För att orka upptäcka så mycket som det bara går så behövs det fikas på vägen. Det här receptet är framtaget tillsammans med Simona Muntean och kakorna passar alldeles utmärkt att ha med sig i ryggan tillsammans med kaffetermosen.
Antal: 24 stycken
Tid: 30 minuter + tid för avsvalning
Ugn: 175 grader
Ingredienser kakdeg:
- 250 g normal saltat smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- 3/4 dl osötad kakao
Ingredienser fyllning:
- 12 stycken TipTop-bitar från lösvikten

Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt. Ställ åt sidan.
- Blanda alla ingredienser till degen i matberedaren. Degen är mjuk men det går att hantera.
- Dela i lika stora bitar och rulla till bollar, stora som valnötter.
- Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten. Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 10–12 minuter.
- Ta ut plåten från ugnen och tryck lätt i mitten på varje kaka så du får en fördjupning. Tryck en halv TipTop bit i hållet. Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner eller lyfter upp kakorna.
- Förvaras svalt i låda med lock.