Fazer blå chokladkräm

Hemmakväll

Vi gjorde vår chokladkräm på Fazer blå och toppade med mandel- och marsipanägg från Anthon Berg. En dessert som kan förberedas i god tid före påskmiddagen, toppas med dina favoritgodisar och serveras i fina glas. Eller varför inte i äggkoppar?

Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Yvonne från bakalite.se på Instagram.

Antal: 4 portioner

Tid: 30 min

Fazer blå chokladkräm:

  • 2½ dl grädde
  • 300 g Fazer blå, ca 20 st

Topping:

  • 6-8 st mandelägg
  • 6-8 st marsipanägg
Hemmakväll Påsk bakalite.se 2_s

Gör så här:

1. Grovhacka chokladen.
2. Häll grädden i en kastrull, hetta upp under omrörning och ta från värmen.
3. Tillsätt chokladen och rör om tills all choklad smält.
4. Fördela krämen i fyra små glas eller skålar och ställ i kylen för att stelna ett par timmar.
5. Toppa med mandel- och marsipanägg eller annat favoritgodis!

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar