Kindercookies

Stora cookies med massor av Kinder Mini, mjuka i mitten och med knapriga kanter, en perfekt strandkaka! Gör kakdegen i förväg, förvara i frysen i upp till två månader (!!) och grädda när det är dags att fika.
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Yvonne från bakalite.se på Instagram.
Antal: 10 st stora kakor
Tid: 20 min + 15 min i frysen, 20 min i ugn + tid för avsvalning efter bak
Kindercookies
- 150 g smör
- 2 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 5½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 20 st Kinder Mini (finns i lösvikten)
Topping:
- 5-10 st Kinder Mini

Gör så här:
- Ta fram smör så att det blir tillräckligt mjukt för att vispa, alternativt kör smöret i mikro i max 10 sekunder.
- Ta fram en bricka eller tallrik som får plats i frysen, lägg på ett halvt bakplåtspapper.
- Vispa samman smör och socker tills det är krämigt.
- Tillsätt äggen och vispa samman.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt och vispa samman till en deg.
- Grovhacka och vänd ner chokladen, blanda ihop för hand.
- Dela degen i tio lika stora delar och forma till bollar utan att knåda för mycket.
- Lägg bollarna på brickan och ställ in i frysen, minst 30 minuter men gärna längre.
OBS! Kakdegen klarar sig i frysen i upp till två månader, lägg bollarna i en fryspåse när de fryst helt. De behöver inte tinas före gräddning.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg kakorna glest på plåtarna, fem kakor på varje plåt.
- Grädda kakorna i ugnen ett steg ned från mitten i 15 minuter.
- Flytta upp plåten till mitten och grädda i ytterligare 5 minuter.
- Dra av kakorna från plåten med hjälp av bakplåtspappret och lägg på grovhackade Kinder Mini som får smälta.
- Lyft över kakorna till ett galler när de är ljumma nog för att lyftas upp och låt svalna helt.
Enkelt & gott!