Knäckklubbor

Vad sägs om knäck fast en hårdare variant som du kan mumsa på lite längre?
Med supergoda bitar av lakritsnappar i för att förhöja smaken?
Här är de: Knäckklubbor med lakritsnappar!
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Yvonne från bakalite.se på Instagram.
Antal: 12 st
Tid: 40 minuter + avsvalning
Knäckklubbor:
- 2 dl grädde
- 2 dl sirap
- 2 dl socker
- 10-20 lakritsnappar
Du behöver också:
- Bakplåtspapper
- Tejp
- Pinnar

Gör så här:
1. Förbered strutar genom att klippa kvadrater av bakplåtspapper, ca 12 x 12 cm. Gör ett diagonalt snitt till mitten av kvadraten och forma pappret till en strut. Fäst med en tejpbit.
2. Häll socker, mjöl eller riskorn i en form och placera ut strutarna med spetsen ner så att de håller sig stående.
3. Klipp napparna i mindre bitar.
Knäck:
4. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
5. Låt koka tills smeten är 127 grader, det tar ca 15 minuter. Rör om ibland.
6. Ta kastrullen från värmen och rör ner napparna.
7. Häll upp smeten i en värmetålig kanna och fördela den försiktigt i strutarna och sätt en pinne i mitten av varje strut.
8. Låt svalna något och ställ sedan klubborna i kylen för att stelna helt.
Enkelt & gott!