Mozartkulemazarin

Tycker ni om mozartkulor och mazariner, ja då kommer ni förmodligen älska dessa. Perfekt till advenstfikan!
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Hanna från hannasbageri på Instagram.
Antal: ca 10 st
Tid: 60 minuter + avsvalning
Mördeg:
- 120 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 äggula
Fyllning:
- 200 g mandelmassa
- 100 g rumsvarmt smör
- 0,25 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 100 g nougat
Glasyr:
- 2 dl florsocker
- 2 tsk kakao
- Ca 2-3 msk vatten
Topping:
- 10 st Mozartkulor

Gör så här:
Mördeg
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Nyp ihop alla ingredienserna till mördegen.
- Tryck ut degen i mazarinformar alt. i en muffinsplåt (smöra innan i muffinsplåten).
- Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning
- Riv mandelmassan och blanda ihop med det rumsvarma smöret, sockret och vaniljsockret.
- Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Ta ut formarna och lägg en klick fyllning i botten på dessa.
- Gör en ca 2 cm stor boll av nougat och lätt i mitten på fyllningen.
- Täck nougaten och fyll upp formarna med ytterligare fyllning.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
- Låt svalna.
Glasyr
- Blanda ihop florsocker och kakao.
- Tillsätt 1 msk vatten i taget tills du får en bra konsistens på glasyren.
- Toppa mazarinerna med denna.
- Låt stelna i kylen.
- Lägg därefter på 1 Mozartkula på varje mazarin
Mums!