Mozartkulemazarin

Mozartkulemazarin

Tycker ni om mozartkulor och mazariner, ja då kommer ni förmodligen älska dessa. Perfekt till advenstfikan!

Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Hanna från hannasbageri på Instagram.

Antal: ca 10 st
Tid:  60 minuter + avsvalning

Mördeg:

  • 120 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,25 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 100 g nougat

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk kakao
  • Ca 2-3 msk vatten

Topping:

  • 10 st Mozartkulor
Mozartkulemazarin_1

Gör så här:

Mördeg 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop alla ingredienserna till mördegen.
  3. Tryck ut degen i mazarinformar alt. i en muffinsplåt (smöra innan i muffinsplåten).
  4. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Riv mandelmassan och blanda ihop med det rumsvarma smöret, sockret och vaniljsockret.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Ta ut formarna och lägg en klick fyllning i botten på dessa.
  4. Gör en ca 2 cm stor boll av nougat och lätt i mitten på fyllningen.
  5. Täck nougaten och fyll upp formarna med ytterligare fyllning.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
  7. Låt svalna.

Glasyr

  1. Blanda ihop florsocker och kakao.
  2. Tillsätt 1 msk vatten i taget tills du får en bra konsistens på glasyren.
  3. Toppa mazarinerna med denna.
  4. Låt stelna i kylen.
  5. Lägg därefter på 1 Mozartkula på varje mazarin

Mums!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar