Påsk mums-mums

Det här ett recept på barnsligt goda Påsk mums-mums! Inte bara goda utan också jätteroliga att baka. Dom passar lika bra på sommaren om du istället färgar kokosen grön som gräs eller blå/gult för att fira midsommar.
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Hanna från hannasbageri på Instagram.
Antal: ca 12 st
Tid: 40 minuter + avsvalning
Mums-mums:
- 1 äggvita
- 4 dl socker
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl kallt vatten
- 1,5 varmt vatten
- 1,5 msk gelatinpulver
Topping:
- 200 gr riven kokos
- Gul karamellfärg (byt till grön eller blå/gult om du gör en sommarversion)
- ca 200 gr chokladägg (byt ut om du gör en sommarversion )

Gör så här:
- Vispa ihop äggvita, socker, florsocker & kallt vatten.
- Koka upp andra delen av vattnet. Ta bort från plattan & rör ned gelatinpulver. Rör om tills det löst upp sig.
- Tillsätt försiktigt gelatinblandningen i sockerblandningen under omrörning.
- Vispa till fast konsistens. Gärna upp emot 20 minuter.
- Lägg kokosen i en skål, droppa ned lite gul karamellfärg och rör om. Tillsätt karamellfärg tills du tycker att kokosen fått den färg du vill ha.
- Krossa chokladäggen. Blanda ihop hälften av den färgade kokosen och de krossade chokladäggen.
- Häll ned smeten i formen och bred ut jämnt.
- Strö över den färgade kokosen (spara lite till senare när ändarna ska doppas).
- Låt stela i kylen 1-2 h.
- Ta ut formen, skär runt kanterna, vänd snabbt på formen så att mums-mumsen lossnar.
- Skär fyrkanter och dopppa ändarna i den färgade kokosen.
Ät och njut! 🙂