Prayer_Before_Dawn_DVD_52GSD8317921

A Prayer Before Dawn

Joe Cole, från den makalösa tv-serien Peaky Blinders, visar att han är en skådespelare att räkna med framöver. Han gör en formidabel rollprestation som boxaren Billy Moore som verkligen slogs för sin överlevnad.
A Prayer Before Dawn bygger på den sanna historien om Liverpool-födde smågangstern och boxaren Billy, som efter droginnehav i Thailand hamnar i ett av de mest ökända fängelserna där. Det är en speciell film för den innehåller inte mycket dialog och när det pratas thailändska översätts det inte för att man som tittare ska känna Billys utsatthet och det lyckas filmen verkligen med och man förstår direkt att Billy har kommit till helvetet på jorden. Kameran visar det på ett väldigt rått och naket sätt att våldtäkter, drogmissbruk, misshandel, blodiga spyor och självmord hör till vardagen i Nakhon Pathom- fängelset.
A Prayer Before Dawn är en brutalt hemsk men sann historia om en brittisk boxare i ett Thailändskt fängelse som långt ifrån är för den stora massan eftersom den är väldigt långsam och sparsam med dialoger. Men är man väldigt glad för fenomenalt skådespeleri och hemska men sanna historier så är A Prayer Before Dawn ett måste.

Pierres betyg: