A qiuet place DVD-ps

A Quiet Place

A Quiet Place är en enormt välgjord och mycket spännande thriller/skräckis-dystopi och med en egentligen väldigt enkel story, som regissören och huvudrollsinnehavaren John Krasinski skapat något makalöst nervpirrande och riktigt jäkla otäckt av.

Handlingen utspelar sig i en postapokalyptisk värld där stora och väldigt snabba spindelliknande rovdjur ätit upp den största delen av befolkningen. De som klarat sig har kommit på att rovdjuren är blinda men att de har en grymt övermänsklig hörsel vilket gör att minsta ljud man råkar ge ifrån sig kan sluta med en snabb död. Det är med dessa premisser vi får följa Everlyn (Emily Blunt) och Lee Abbott (John Krasinski) med deras tre barn varav den ena dottern är döv för att ge lite extra krydda på spänningen.

Det är väldigt sällan jag gillar eller tycker det är spännande och otäckt med ”monsterfilmer” men A Quiet Place är en obehagligt kittlande film om överlevnad där det aldrig blir tramsigt med rovdjuren. Den håller mig hela tiden i den mardrömslika tysta klaustrofobiska känslan som ger hög puls filmen igenom.

Pierres betyg: