alla_vet

Alla Vet

Regissören Asghar Farhadis senaste film Alla Vet, är ett kidnappardrama med en familjehemlighet som ligger och ruvar i bakgrunden. Storyn och uppbyggnaden är väldigt bra men den kommer inte upp i samma klass som hans fantastiska The Salesman från 2016. Tyvärr blir upplösningen lite för enkel och jag sitter där med den besvikna känslan av att detta kunde varit så mycket bättre.

Laura (Penelope Cruz) hämtas på flygplatsen av sin syster som ska gifta sig i den spanska by där de växt upp. I byn bor även Paco (Javier Bardem) som är Lauras gamla ungdomskärlek. Båda är nu gifta på varsitt håll men alla i byn vet att det var något speciellt mellan dom. När bröllopsfesten är i full gång försvinner helt plötsligt Lauras tonårsdotter. Det visar sig fort att någon kidnappat henne för att pressa familjen på pengar och då börjar anklagelser och gamla familjehemligheter bubbla upp till ytan.

Alla Vet är en spansk film som verkar väldigt bra när man både läser om den och ser reklam på den, men den levererar tyvärr inte fullt ut.

Pierres betyg: