HOLIDAY_DVD_78SSD3100649

Holiday

Detta är en film jag inte vill rekommendera till någon utan man får se den på eget ansvar. Det är ett väldigt naket, rått och hemskt gangsterdrama om en ung och oskyldig flickas förfall i den kriminella välden.
Filmen börjar med att vi får se den unga Sasha anlända till en turistort i Turkiet där hennes äldre pojkvän Michael är någon form av knarkbaron/gangsterboss och bor i en lyxvilla med en grupp lojala barndomskompisar och släktingar. Där lever Sasha ett liv i lyx med att shoppa dyra kläder, smycken och ha stora fester varje kväll där det flödar av kokain och cocktails. Men baksidan av det hela är en mänsklig förnedring av värsta sort med våldtäkter, misshandel och psykisk våld av sin pojkvän Michael.
Jag har en hemsk känsla genom hela filmen och väntar bara på att fruktansvärda saker ska hända med denna unga, späda och naiva flickan Sasha, vilket det också gör med jämna mellanrum och det visas på ett väldigt närgånget och provocerande sätt för tittaren.
Filmen Holiday är som ett vackert vykort på ytan men det är skickat från helvetet. Se den på eget bevåg för det är definitivt inte en film för den stora massan.

Pierres betyg: