Molly' s Game_2000x3000_1230

Molly’s game

Regissören och manusförfattaren Aaron Sorkin har tagit sig an ännu en intressant och sann historia. Aaron Sorkin lyckades fantastiskt bra med sina manus till filmerna the Social Network och Monyball, som båda är riktiga toppfilmer. Tyvärr misslyckades han katastrofalt med manuset till Steve Jobs från 2015, som bara var en otroligt tjatig och långrandig film, så det var inte utan jag undrade hur Molly’s Game skulle vara. Men…Aaron Sorkin är tillbaka i bra form, dock inte lika fantastisk som The Social Network och Monyball, men inte långt därifrån.

Molly’s Game är en skickligt berättad historia om en oerhört intelligent kvinna som blev känd som ”pokerprinsessan Molly” eftersom hon arrangerade exklusiva pokerturneringar för några av världens mest kända skådespelare, artister, idrottsmän och affärsmän. Allt funkade perfekt och pengarna strömmade in till Molly ända tills hon kommer i kontakt med ryska maffian.

Jessica Chastain, som spelar Molly, gör en makalöst duktig insats och hennes rappa repliker sitter som handen i handsken.

Man ska ha klart för sig att Molly’s Game är en otroligt dialogdriven film, så har man svårt för det ska man hålla sig borta, annars rekommenderar jag varmt denna intressanta och välspelade film för alla.

Pierres betyg: