Ready player one DVD3D

Ready Player One

Regissören Steven Spielberg är en mästare på att göra storslagna och välgjorda filmer. Ready Player One är en typisk storslagen Spielberg-film men den kommer ändå inte upp i samma mästerliga nivå som några av hans odödliga klassiker som Hajen, E.T., Jurassic Park och Saving Private Ryan. Ready Player One är en helt för nischad film för att den stora massan ska gilla det och för att riktigt uppskatta filmen är det nästan ett tvång att du gillar och kan mycket om tv-spel, VR och den digitala världen, annars lär man inte ha mycket behållning av denna 139 minuter långa film.

Handlingen utspelar sig i en framtid runt 2045, livet på jorden är riktigt kasst och många flyr till den virtuella världen OASIS, där man har sina kompisar och har roligt. Men det blir en lek på dödligt allvar när OASIS skapare Halliday dör, då det visar sig att han gömt ett ”påskägg” i spelet och den som finner ägget ärver hela virtual reality imperiet – OASIS.

Ready Player One är underhållande, välgjord, spännande och riktigt kul med tv-spels-världen och det är en film jag lämnar med ett småleende, men det är absolut ingen Spielberg-klassiker.

Pierres betyg: