ThePost_packshot-dvd_PackshotDVD_swe-nor-fin_print

The Post

Steven Spielberg levererar ett politiskt drama med Meryl Streep och Tom Hanks i huvudrollerna. Detta är den sanna historien om pentagonpappren i början på 70-talet, förspelet till Watergateskandalen.

Filmen handlar om Washington Post och New York Times som avslöjar hemliga rapporter som visar att USA:s regering under lång tid ljugit om Vietnamkriget. The Post är ett väldigt välgjort och välspelat politiskt drama med trovärdig dialog, men det är inte den sanna historien som är det starkaste i filmen utan det är alla de duktiga skådespelare (Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Bradley Whitford, Michael Stuhlbarg) som gör enorma insatser och varje roll känns väldigt noga utvald.

Jag tycker The Post är en svår film att sätta betyg på då allt är välgjort och bra och det finns inte mycket att klanka ner på men den griper ändå aldrig riktigt tag i en och får till det där lilla extra. Definitivt sevärd och en intressant story med makalöst bra skådespelarinsatser men betyget stannar ändå dock bara på en 3:a.

Pierres betyg: