Tully_DVD_1233-91D0

Tully

Filmen Tully kommer från Diablo Cody och Jason Reitman-duon som även gav oss den väldigt underhållande och charmiga filmen Juno från 2008. Precis som Juno är Tully en dramakomedi men mer åt det deprimerande och mörka slaget.

Charlize Theron spelar den mycket slitna tvåbarnsmamman Marlo, som även har ett tredje barn på väg. Mycket av hennes krafter går redan åt till den autistiske sonen Jonah, som har problem med sin skolgång och sina utbrott. Marlos man jobbar hårt varje dag för att få ekonomin att gå ihop och det blir att de nästan lever varsitt liv med endast barnen som en gemensam sak. När tredje barnet anländer blir det för mycket för Marlo. Hon tar då hjälp av en nattnanny som hennes bror har rekommenderat och det uppstår en stark vänskap dem emellan. I Tully får vi se en trovärdig bild av det tuffa familjelivet som de flesta går igenom och alla vet hur jäkla trött man kan vara just under småbarnstiden. Sen att filmen har en riktigt bra twist i slutet gör inte saken sämre.

Tully är en film för alla 40 plussare som har/haft småbarn då det är ett väldigt välspelat drama om den tuffa småbarnstiden för en familj och med en strålande rollprestation av Charlize Theron.

Pierres betyg: