WonderWheel_DVD_1101

Wonder Wheel

Detta är en fantastiskt fint filmad film som verkligen fått till känslan att befinna sig på Coney Island på 50-talet. Wonder Wheel är en typisk Woody Allen-film som handlar om medelåldersparet Ginny (Kate Winslet) och Humpty (Jim Bellushi) som bor i en liten lägenhet på Coney Islands tivoli. De har vars ett äktenskap bakom sig och där båda har barn från dessa äktenskap. Ginny har en liten pojke som älskar att leka med eld och Humpty har en äldre dotter som han förlorat kontakten med men som plötsligt dyker upp då hon är på rymmen från sin exman som är gangster.

Wonder Wheel är ett vemodigt familjedrama med Woody Allens mörka och humoristiska dialoger men denna gången är det mycket mindre humor än vad det brukar vara och mer utrymme har getts för skuldkänslor, besvikelser och romantiska dilemman.

Jag personligen vill ha mer av Woody Allens mörka och sura dialoghumor och då kvittar det hur ursnyggt filmad och bra skådespelare det är.

Favoriten på senare tid (han har ju en hel del filmer i sitt bagage) av Woody Allen är fortfarande makalösa Blue Jasmine från 2013.

Pierres betyg: