Skip to content
Smarriga chokladmuffins med frosting. Samarbete med Baka med Frida, Frida Skattberg. Baka med kinder country.

Chokladcupcakes med Kinder Country, 25 st mini

Tillsammans med receptkreatören och bloggerskan Frida Skattberg, känd som Baka med Frida på Instagram, har vi tagit fram detta mumsiga recept där Kinder Country är den gyllene ingrediensen. Vi lovar att dessa chokladcupcakes kommer att vara kronjuvelen på alla kalas så, baka och njut!

MUFFINS

75 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
10 Kinder Country mini

FROSTING

100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
+ 25 Kinder country mini till garnering

Kinder Country - Baka med Frida_2
Kinder Country - Baka med Frida_3

GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att sätta ugnen på 175° och placera ut 25 små muffinsformar i en muffinsplåt. Ställ åt sidan.
2. Smält ihop smör, vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull på låg värme på spisen, låt sedan svalna en aning. Rör sedan ned äggen i smörblandningen.
3. Blanda strösocker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål för sig och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ner grovhackad kinder country och arbeta ihop en klumpfri smet.
4. Häll sedan smeten i formarna, fyll till 2/3 i varje form. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.
Smörkräm:
1. Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
2. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent, vispa i 10 minuter. Rör sedan ner chokladen och rör tills du fått en jämn och fin smörkräm.
3. Spritsa smörkrämen på dina muffins och tryck sedan ner en kinder country mini i varje muffins.

Kinder Country - Baka med Frida