Ingredienser:

  • 30 st Dumle
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 120 g rumstempererat smör
  • Strösocker till garnering

Gör såhär:

  • Blanda smör och farinsocker i en skål.
  • Tillsätt sedan strösockret.
  • Knäck i äggen och blanda igen.
  • I en annan skål blandar du de torra ingredienserna.
  • Häll över den torra blandningen i sockersmeten och blanda runt ordentligt till en smidig deg.
  • Dela upp degen i ca 30 bollar.
  • Platta ut bollarna och lägg i en Dumle (utan pappret förstås!) och rulla sedan till bollar igen.
  • Rulla bollarna i socker och lägg på en plåt.
  • Tillaga ca 7 minuter mitt i ugnen. Ät lite godis medan du väntar!