
RULLTÅRTA MED VIT CHOKLADHALLONBÅT
Tillsammans med Simona Muntean från den inspirerande bakbloggen Cookies and Sweet, känd som Cookies and Sweet by Simona på Instagram, har vi tagit fram detta mumsiga recept där Vita Chokladhallonbåtarskapar magi. Den här rulltårtan är enkel att sno ihop dagen innan och passar extra bra till årets kräftskiva. Visst ser hallonbåtarna nästan ut som små kräftklor? Vi lovar att denna kommer att bli uppskattad!
Kräftpremiären är den 8/8!
En sats ger ca 10-12 bitar
Tid: ca 45 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser kräm på vit choklad hallonbåtar:
- 200 g vit choklad hallonbåtar klippta i mindre bitar
- 2 dl vispgrädde
- 100 g färskost naturell
Ingredienser rulltårta:
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kallt vatten
Garnering:
- ¼ del kräm
- vit choklad hallonbåtar
- ev färska hallon
Gör så:
- I en kastrull på spisen värm vispgrädde och godisbitar. Rör om hela tiden tills allt godis har smält och du får en slät kräm. Låt den kallna och ställ riktigt kallt någon timme.
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugnsvärme. Klä en plåt på 25 X 35 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
- I en annan skål vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vit och luftigt.
- Tillsätt de torra ingredienserna och vatten och vänd försiktigt tills du får en jämn och klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan.
- Grädda i 5 minuter eller tills rulltårtan har fått en ljusbrun färg.
- Vänd pappret med rulltårtan över ett annat bakplåtspapper som du har strött strösocker över. Pensla bakplåtspapper med kallt vatten för att kunna ta bort från rulltårtan utan att det fastnar.
- Rulla rulltårtan från den långa sidan i bakplåtspapper och täck med en handduk.
- Vispa färskost slätt och tillsätt några msk kall kräm åt gången. Vispa emellan.
- Bredd ca 3/4 delar av krämen över rulltårta och rulla lätt. Ställ på ett serveringsfat.
- Lägg resten av krämen i en spritspåse försett med tyll och spritsa på rulltårtan.
- Garnera med hallonbåtar och ev färska hallon.
- Förvaras kallt till servering.


