Smördegsbakade Delicatobollar

smördegsbakade delicatobollar2_s

På två ingredienser får du världens härligaste snacks eller fika! Det går fort också, 10 minuter i ugnen och 5 minuter att förbereda. Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Fridas Vegobak på Instagram.

Portioner: 6 stycken
Tid: 15 minuter + tid för att svalna HITTA TILL BUTIK

Ingredienser:

  • 1 st ark kyld smördeg
  • 6 st Delicato mini (finns i vår lösvikt)

smördegsbakade delicatobollar_s

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut arket med smördeg och stansa ut 12 stycken rundlar med tex en pepparkaksform eller med ovansidan av ett glas. Om smördegen inte räcker till 12 stycken, kavlar du bara ut överflödet så får du några till.
  3. Plocka bort pappret från de små delicatobollarna och platta till dom lite.
  4. Lägg bollen på en bit smördeg och lägg en ny bit smördeg över.
  5. Tryck till kanterna med en gaffel och grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter eller tills kakorna fårr en fin färg.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar