Vegansk chokladkola med Marianne

mariannekola1_small

Den här kolan är nog en av de godaste vi har smakat! En alldeles ljuvligt, len chokladkola toppad med de godaste av karameller, Marianne som ger en god mintsmak och ett härligt krisp. Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Fridas Vegobak på Instagram.

Portioner: 30 stycken bitar
Tid: 20 minuter + tid för att stelna

Ingredienser:

  • 1 ½ dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • En nypa salt
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 15 st Marianne-godisar
mariannekola2_small

Gör så här:

  1. Blanda matlagningsgrädde, strösocker, sirap, vaniljsocker, kakao och salt i en kastrull. Koka upp till en kola som mäter 122 grader. Rör om då och då.
  2. Medan kolan kokar finhackar du Marianne-godiset.
  3. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Fortsätt röra i kolan tills den sjunker i temperatur till 67 grader.
  4. Bred ut kolan i en bakplåtpappersklädd form (15x15 cm).
  5. Strö över godiset och ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar eller tills den stelnat.
  6. Skär upp i 30 stycken bitar och förvara i kylskåp eller i frys.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar