Vegansk Nöt Créme-mousse

På tre ynka ingredienser svänger du ihop en mousse som garanterat kommer sätta pricken över i:et på middagsbjudningen! Du kan förbereda den innan och dekorera med bär precis innan servering.
Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Fridas Vegobak på Instagram.
Portioner: 4 stycken
Tid: 20 minuter + minst 2 timmar i kylskåp
Ingredienser:
- 1 ½ dl vegansk vispbar grädde
- 5 st paket Nöt Créme
- 2 krm agar agar
- Färska bär till servering

Gör så här:
- Vispa 1 dl grädde med elvisp så den blir fast i konsistensen (notera att du inte ska använda all grädde).
- Blanda Nöt Créme, ½ dl grädde och agar agar i en kastrull.
- Koka upp långsamt under omrörning och låt puttra i två minuter.
- Dra av kastrullen från plattan och blanda ned innehållet i den vispade grädden tills du får en jämn, ganska lös smet.
- Fördela smeten i 4 stycken portionsglas och ställ in dem i kylskåpet i minst 2 timmar.
- Dekorera moussen med färska bär innan servering.