Veganska browniecookies med Delicato mini

Dessa sega, chokladiga cookies är toppade med Delicato mini från lösikten och är bara helt ljuvliga. Så goda så det är svårt att bara ta en!
Receptet är framtaget tillsammans med Fridas Vegobak Instagram.
Portioner: 12 stycken
Tid: Tid: 30 minuter + tid för avsvalning
Ugn: 150 grader
Ingredienser:
- 1 dl kikärtsspad
- 2 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 200 g mörk choklad, 54%
- 6 st Delicatobollar mini

Gör så här:
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och lite poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd i dem i vispet.
- Smält chokladen i micro eller över ett vattenbad och vänd ned det i smeten.
- Rulla 12 stycken bollar och placera dem på en stor plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna direkt i ugnen i 9-11 minuter.
- Dela Delicatobollarna på mitten och tryck ned dem i de färdiggräddade kakorna. Låt svalna på plåten.