Veganska Delicatobullar

delicatobullar2_small

Ja, vi menar DelicatoBULLAR, inte bollar! Eller, det är ju BOLLAR i själva bullen så det är ju rimligt att kalla dom Delicatobullar.
I lösvikten hittar ni Delicato mini som passar perfekt till detta recept. Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Fridas Vegobak på Instagram.

Portioner: 20 stycken
Tid: 3 timmar
Ugn: 225 grader

Ingredienser:

Bulldeg

  • 30 g färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 90 g/1 dl strösocker
  • 10 g/2 tsk vaniljsocker
  • 540 g/9 dl vetemjöl
  • 3 g/1/2 tsk salt
  • 100 g mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 90 g/1 dl strösocker
  • 6 g/1 msk kakao
  • 10 g/2 tsk vaniljsocker
  • 20 stycken Delicato mini (finns på Hemmakväll)
  • Kokosflingor till topping

Sockerlag

  • Lika delar strösocker och vatten
delicatobullar5_storie

Gör så här:

Bulldeg:

  1. Blanda jäst och vatten tills jästen smält.
  2. Blanda i strösocker, vaniljsocker och hälften av mjölet.
  3. Blanda ihop och tillsätt resterande del av mjölet och saltet.
  4. Knåda ihop till en deg och tillsätt margarinet i små bitar.
  5. Knåda degen i minst 15 minuter i maskin eller för hand.
  6. Låt degen vila under en handduk i 20 minuter.

Fyllning:

  1. Mixa alla ingredienser till fyllningen (utom Delicatobollarna och kokosen) till en slät kräm och ställ åt sidan.

Sockerlag:

  1. Koka ihop sockerlagen i en kastrull tills du får en flytande, lite simmig vätska.
  2. Ställ åt sidan.

Utbakning:

  1. Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar.
  2. Bred på fyllningen och vik ihop degen från kortsida till kortsida.
  3. Kavla en gång på den vikta degen så eventuella luftbubblor försvinner.
  4. Dela degen i 1 cm tjocka strimlor. Ta två strimlor och tvinna dem, snurra sedan ihop till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2-2 timmar.
  6. Pensla bullarna med sockerlag och tryck ned en Delicato mini i mitten av varje bulle.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  8. När bullarna är härligt gyllenbruna plockar du ut dem och penslar med sockerlagen igen, strö över kokosflingor och låt bullarna svalna på plåten.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar