Veganska Delicatobullar

Ja, vi menar DelicatoBULLAR, inte bollar! Eller, det är ju BOLLAR i själva bullen så det är ju rimligt att kalla dom Delicatobullar.
I lösvikten hittar ni Delicato mini som passar perfekt till detta recept. Receptet är framtaget tillsammans med duktiga Fridas Vegobak på Instagram.
Portioner: 20 stycken
Tid: 3 timmar
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
Bulldeg
- 30 g färsk jäst
- 3 dl vatten
- 90 g/1 dl strösocker
- 10 g/2 tsk vaniljsocker
- 540 g/9 dl vetemjöl
- 3 g/1/2 tsk salt
- 100 g mjölkfritt margarin
Fyllning
- 150 g mjölkfritt margarin
- 90 g/1 dl strösocker
- 6 g/1 msk kakao
- 10 g/2 tsk vaniljsocker
- 20 stycken Delicato mini (finns på Hemmakväll)
- Kokosflingor till topping
Sockerlag
- Lika delar strösocker och vatten

Gör så här:
Bulldeg:
- Blanda jäst och vatten tills jästen smält.
- Blanda i strösocker, vaniljsocker och hälften av mjölet.
- Blanda ihop och tillsätt resterande del av mjölet och saltet.
- Knåda ihop till en deg och tillsätt margarinet i små bitar.
- Knåda degen i minst 15 minuter i maskin eller för hand.
- Låt degen vila under en handduk i 20 minuter.
Fyllning:
- Mixa alla ingredienser till fyllningen (utom Delicatobollarna och kokosen) till en slät kräm och ställ åt sidan.
Sockerlag:
- Koka ihop sockerlagen i en kastrull tills du får en flytande, lite simmig vätska.
- Ställ åt sidan.
Utbakning:
- Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar.
- Bred på fyllningen och vik ihop degen från kortsida till kortsida.
- Kavla en gång på den vikta degen så eventuella luftbubblor försvinner.
- Dela degen i 1 cm tjocka strimlor. Ta två strimlor och tvinna dem, snurra sedan ihop till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2-2 timmar.
- Pensla bullarna med sockerlag och tryck ned en Delicato mini i mitten av varje bulle.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- När bullarna är härligt gyllenbruna plockar du ut dem och penslar med sockerlagen igen, strö över kokosflingor och låt bullarna svalna på plåten.