< Tillbaka

Banankaka med choklad

En krämig banankaka med silkeslen chokladtopping. Toppa med banangodis för extra smak!

Du behöver

Kaka
2 st Bananer
150 g Smör
1 st Ägg
1 dl Socker
2 dl Vetemjöl
150 g Choklad, mörk eller ljus
Topping
150 g Choklad, mörk eller ljus
1.5 dl Grädde

Gör så här!

Kaka
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett ugnsgaller i mitten av ugnen. Klä en ugnsform, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Lägg bananerna i en bunke och mosa dem ordentligt med en gaffel.
  3. Smält smöret i mikro och häll i bunken med bananer. Använd en elvisp och vispa ihop.
  4. Tillsätt ägg, socker och vetemjöl. Vispa till en slät smet.
  5. Grovhacka chokladen och rör ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen och jämna ut.
  7. Sätt in formen på gallret i ugnen och grädda kakan i ca 15 minuter eller tills en provsticka kommit ut torr.
  8. Ta ut kakan och låt svalna i formen.
Topping
  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Värm grädden i en kastrull, rör om hela tiden och ta värmen så fort det börjat bubbla.
  3. Häll den varma grädden på chokladen och rör om tills alla choklad smält och blandats.
  4. Häll chokladkrämen på kakan och låt svalna helt. Ställ sedan in den i kylen för att stelna.
  5. Skär i bitar och servera!