Banankaka med choklad
45min
12 bitar
Enkel
En krämig banankaka med silkeslen chokladtopping. Toppa med banangodis för extra smak!
Du behöver
Kaka
2 st Bananer
150 g Smör
1 st Ägg
1 dl Socker
2 dl Vetemjöl
150 g Choklad, mörk eller ljus
Topping
150 g Choklad, mörk eller ljus
1.5 dl Grädde
Gör så här!
Kaka
- Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett ugnsgaller i mitten av ugnen. Klä en ugnsform, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
- Lägg bananerna i en bunke och mosa dem ordentligt med en gaffel.
- Smält smöret i mikro och häll i bunken med bananer. Använd en elvisp och vispa ihop.
- Tillsätt ägg, socker och vetemjöl. Vispa till en slät smet.
- Grovhacka chokladen och rör ner i smeten.
- Häll smeten i formen och jämna ut.
- Sätt in formen på gallret i ugnen och grädda kakan i ca 15 minuter eller tills en provsticka kommit ut torr.
- Ta ut kakan och låt svalna i formen.
Topping
- Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
- Värm grädden i en kastrull, rör om hela tiden och ta värmen så fort det börjat bubbla.
- Häll den varma grädden på chokladen och rör om tills alla choklad smält och blandats.
- Häll chokladkrämen på kakan och låt svalna helt. Ställ sedan in den i kylen för att stelna.
- Skär i bitar och servera!