< Tillbaka

Kuslig chokladfudge

Du behöver

Chokladfudge
375 g Choklad: Mörk, ljus eller vit
1 st (397 g) Sötad kondenserad mjölk
Matfärg (gärna gel) Valfri färg
Ev. smaksättning Se nedan förslag
Topping Läskigt godis
Tips på smaksättning!
50 g Krossade karameller: Turkisk Peber, polkagrisar eller bumlingar
3 msk Rivet skal: Apelsin, citron eller lime
2 påsar S-märke: Godispulver eller lakritspulver

Gör så här!

Chokladfudge
  1. Täck en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Finhacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med kondenserad mjölk.
  3. Sätt plattan på medelvärme och rör om hela tiden tills all choklad smält och det är en slät kräm.
  4. Ta från värmen och rör ner eventuell smak och färg. Blanda ordentligt.
  5. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
  6. Stick ner godis i fudgen och ställ sen in formen i kylen så att den stelnar. Minst två timmar.
  7. Lyft upp fudgen med hjälp av pappret och lossa den försiktigt och skär i mindre bitar.