No-bake chokladcheesecake till påsk

Snart är påsken här och i samarbete med Simona Muntean från den inspirerande bakbloggen Cookies and Sweet, känd som Cookies and Sweet by Simona på Instagram, har vi tagit fram en riktigt mumsig no-bake cheesecake som endast tar 30 min att göra! Spana in dem påskiga Anthon Berg marsipanäggen från Hemmakväll som vi har använt som topping! Bjud dina nära och kära och vi lovar att det kommer att uppskattas! GLAD PÅSK!
En sats ger ca 8–9 bitar
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser botten:
- 30 stycken Mariekex finkrossade
- 100 g smör smält
Ingredienser cheesecake:
- 400 g färskost naturell
- ½ – 1 dl florsocker
- 200 g chokladkräm typ Nutella
- Anthon Berg marsipanägg halverade och kexsmulor till garnering
Gör så:
- Fodra botten och kanterna på en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Blanda kex och smör till botten i matberedare till en grynig blöt massa.
- Tryck ut kexmassan i botten på formen.
- Ställ i frysen tills du gör cheesecakefyllningen.
- Rör färskost och florsocker mjuk och krämig.
- Tillsätt chokladkräm och vänd med en slickepott, övervispa inte.
- Häll fyllningen i formen och jämna till ytan.
- Ställ kallt i frysen någon timme.
- Garnera med marsipanägg och kexsmulor.
- Förvaras sen i kylskåp till serveringen.

1 Kommentar
Lämna en kommentar
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar
[…] I reklamsamarbete med Hemmakväll […]