Pepparkakscheesecake med smak av gröna marmelad kulor

Julen blir verkligen lite härligare med goda bakverk som passar perfekt till glöggmyset eller som dessert till julbordet. Vad sägs om en julig cheesecake på pepparkaksbotten och med fräsch smak av gröna marmelad kulor? Enkelt och så gott utan ugn.
Det här receptet har underbara Simona Muntean tagit fram, tack!
12 bitar
Tid: ca 45 min
Botten:
- 300 g pepparkakor
- 150 g normal saltat smör, smält
Cheesecake:
- 1,5 dl vispgrädde
- 12 stycken gröna marmelad kulor, klippta i små bitar
- 4-6 msk gelesocker
- 600 g färskost naturell
- Ca 1,5- 2 dl vispgrädde
Topping:
- Gröna kulor halvor
- Frysta lingon
- 2 krossade pepparkakor

Gör så här:
- Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.
- I en kastrull på spisen värm 1,5 dl vispgrädde, gröna kulor och gelesocker. Rör i kontinuerligt tills godiset har smält helt eller det är väldigt små bitar kvar. Ta bort från spisen och låt stå och kallna.
- Vispa färskosten mjuk och sen vispa grädden ner i den. Vänd godiskrämen i ostmassan och blanda jämnt. Häll fyllningen över botten och jämna till ytan.
- Plasta in formen och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten. Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat.
- Garnera med gröna kulor halvor, lingon och pepparkakssmul.
1 Kommentar
Lämna en kommentar
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar
[…] I reklamsamarbete med Hemmakväll Sverige […]