BLACKKKLANSMAN_DVD_8317668

BlacKkKlansman

Jag har faktiskt aldrig varit förtjust i Spike Lees filmer och har alltid tyckt att han är en väldigt överskattad regissör och även denna gången lyckas han bara halvbra. Det är absolut inte dåligt men heller inte någon kanonrulle som många tycker det är om man ska gå efter betygen den fått.

BlacKkKlansman är den sanna och bisarra historien om den afroamerikanska undercover-polisen Ron Stallworth som lyckas infiltrera sig i Ku Klux Klan. Det är Ron som pratar i telefon och tar kontakt med Ku Klux Klan och börjar nästla sig in genom att berätta om sitt hat mot mörkhyade. När han väl ska träffa och bli invigd medlem i Klanen så kan han ju inte själv gå, av uppenbara skäl, utan skickar då istället sin judiska kollega Filip. Tillsammans går dessa två poliser undercover och nästlar sig in riktigt bra i Ku Klux Klan.

BlacKkKlansman har en fantastiskt bra och intressant story att berätta men den slarvas bort i ett såsigt tempo och med för lite spänning. Däremot levereras den bisarra och komiska delen av filmen.

Pierres betyg: