Dogman DVD 52GSD8318692

Dogman

Denna italienska film är något för alla som gillar lite smalare gangster/dramafilmer med helt enastående bra skådespelarprestationer.
Marcello driver en hundsalong i en liten förort vid den italienska kusten. Hundsalongen går inte särskilt bra men han älskar sitt jobb och tar mycket väl hand om de olika hundarna. Han har även en fin relation med sin dotter, är väldigt omtyckt i sitt kvarter och har ett ryckte om sig att vara en snäll och kärleksfull person. Men tyvärr langar han kokain vid sidan om för att få ihop ekonomin.
En av hans kunder Simoncino är allt annat än snäll och sympatisk, han är en riktigt brutal gangster helt utan samvete. Simoncino är beroende av kokainet och hans uppförande i trakten gör att lilla snälla Marcello dras mer och mer in i en våldsam spiral i den kriminella värden.
Dogman är en mycket spännande och ångestladdad film med en långsam och fint uppbyggd historia som avslutas på ett brutalt och våldsamt sätt. Regi i mästarklass av Matteo Garrone (tv-serien Gomorra).

Pierres betyg: