SINNERSEASON1_NORDIC_DVD_8314839

The Sinner

Vilken mini-serie som jag helt hade missat!! Jag är otroligt glad för mystiska kriminal-miniserier som har bra produktion, story och fantastiska skådespelarinsatser som The Garden Of Bronze, The Night Of, Disappearance, The Missing, Big Little Lies och Sharp Objects. Samtliga av de mini-serierna är omöjliga att lägga ifrån sig och man vill bara veta vem, vad och hur allt hänger ihop. Det är något helt annat än våra svenska skitkriminalserier som går på tv där allt följer en väldigt uttjatad mall och oftast har ruskigt sunkiga skådespelare.
The Sinner, som kom förra året, är ett välgjort och spännande kriminalmysterium som vänder lite på historien där frågan inte är vem som är mördaren utan varför. Jessica Biel spelar Cora Tannetti som är på stranden med sin man och lille son. När Cora sitter och skär upp frukt till sin son blir hon irriterad över ett gäng som sitter i närheten som spelar musik och småhånglar. Plötsligt reser sig Cora upp och går rakt fram som i trans och hugger brutalt ihjäl mannen som hånglade med sin flickvän. Panik utbryter på stranden denna soliga dag och ingen förstår varför detta hänt och Cora själv har inget svar på varför hon gjorde detta hemska dåd. Med hur många ögonvittnen som helst, Cora som är helt täckt med blod och som dessutom erkänner direkt är saken glasklar att hon är skyldig, även om hon hävdar att hon aldrig sett mannen innan och inte kan förstå varför hon gjorde det. Polisen Harry Ambrose (Bill Pullman) tycker dock inte det är lika självklart utan letar efter ett ”därför” varför detta bestialiska mord hänt.
Det är starten på åtta fantastiska avsnitt där spänningen och dramatiken är på högsta topp hela tiden. Missa absolut inte denna makalösa mini-serie!

Pierres betyg: