
Godisglass
+1h
1 liter
Enkel
Receptet är baserat för en sorts godis men det går naturligtvis att dela upp smeten i tre. Fördela mjölk i tre bunkar (ca 130 g/vardera) och blanda ca 70 g krossat godis i varje bunke. Vispa grädden och fördela sedan i bunkarna.
Du behöver
Godisglass
6 dl Grädde
1 burk Sötad kondenserad mjölk
200 g Hårt godis t.ex. sura patroner
Gör så här!
Godisglass
- Krossa godiset till ett fint smul, vi har använt sura patroner. Använd en tålig mixer, en mortel eller en vass kniv. Häll godiset i en bunke. Upprepa detta om du önskar göra olika smaker.
- Häll grädde i en stor bunke och vispa med elvisp tills grädden är fluffig.
- Häll den kondenserade mjölken i godisbunken och rör om tills allt är blandat.
- Häll godisröran i gräddbunken/gräddbunkarna och vispa tills allt blandats.
- Häll glassmeten i en form som rymmer ca 2 liter (om du gör en smak av hela smeten). Ställ in i frysen och låt stå i ca 5 timmar. Tips! Om du vill att glassen ska vara klar snabbare så kan du fördela den i mindre burkar istället för en stor form.