< Tillbaka

Godisglass

Receptet är baserat för en sorts godis men det går naturligtvis att dela upp smeten i tre. Fördela mjölk i tre bunkar (ca 130 g/vardera) och blanda ca 70 g krossat godis i varje bunke. Vispa grädden och fördela sedan i bunkarna.

Du behöver

Godisglass
6 dl Grädde
1 burk Sötad kondenserad mjölk
200 g Hårt godis t.ex. sura patroner

Gör så här!

Godisglass
  1. Krossa godiset till ett fint smul, vi har använt sura patroner. Använd en tålig mixer, en mortel eller en vass kniv. Häll godiset i en bunke. Upprepa detta om du önskar göra olika smaker.
  2. Häll grädde i en stor bunke och vispa med elvisp tills grädden är fluffig.
  3. Häll den kondenserade mjölken i godisbunken och rör om tills allt är blandat.
  4. Häll godisröran i gräddbunken/gräddbunkarna och vispa tills allt blandats.
  5. Häll glassmeten i en form som rymmer ca 2 liter (om du gör en smak av hela smeten). Ställ in i frysen och låt stå i ca 5 timmar. Tips! Om du vill att glassen ska vara klar snabbare så kan du fördela den i mindre burkar istället för en stor form.