
Kuslig chokladfudge
+2h
20-30 bitar
Enkel
Du behöver
Chokladfudge
375 g Choklad: Mörk, ljus eller vit
1 st (397 g) Sötad kondenserad mjölk
Matfärg (gärna gel) Valfri färg
Ev. smaksättning Se nedan förslag
Topping Läskigt godis
Tips på smaksättning!
50 g Krossade karameller: Turkisk Peber, polkagrisar eller bumlingar
3 msk Rivet skal: Apelsin, citron eller lime
2 påsar S-märke: Godispulver eller lakritspulver
Gör så här!
Chokladfudge
- Täck en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
- Finhacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med kondenserad mjölk.
- Sätt plattan på medelvärme och rör om hela tiden tills all choklad smält och det är en slät kräm.
- Ta från värmen och rör ner eventuell smak och färg. Blanda ordentligt.
- Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
- Stick ner godis i fudgen och ställ sen in formen i kylen så att den stelnar. Minst två timmar.
- Lyft upp fudgen med hjälp av pappret och lossa den försiktigt och skär i mindre bitar.