
NO-BAKE JORDNÖTSPAJ MED KARAMELL OCH CHOKLADPOPCORN
Simona Muntean från den inspirerande bakbloggen Cookies and Sweet, känd som Cookies and Sweet by Simona på Instagram, har vi tagit fram detta mumsiga recept där Chokladpopcorn är den gyllene ingrediensen. Den här enkla pajen är perfekt till sommarens alla anledningar att fira. Nationaldagen, studenten, Midsommar - en härlig sommarmiddag med vännerna ja den passar till allt! Och vi lovar att att alla kan klara av att fixa ihop denna
En sats ger 10 bitar
Tid: ca 30 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser botten:
- 16 stycken Digestivekex, finkrossade
- 125 g smör, smält
Ingredienser jordnötsfyllning:
- 200 g ljus choklad, grovt hackad
- 3 ½ dl jordnötssmör
Ingredienser karamell:
- 100 g mjuka karameller (tex mjuka Werthers Original)
- 1 dl vispgrädde
- En nypa salt
- Chokladpopcorn att garnera pajen med

Gör så här :
- Klä en form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper, botten och väggarna. Ställ åt sidan.
- Blanda kex och smält smör till en smulig blöt deg.
- Tryck ner degen i botten och ev upp mot väggarna på formen. Använd baksidan av en matsked. Ställ formen kallt.
- I en kastrull på spisen värm choklad och jordnötssmör. Rör om hela tiden tills chokladen har smält och du får en klumpfri kräm.
- Häll krämen i formen och ställ kallt.
- I en kastrull på spisen värm vispgrädde och hackade karameller. Rör om hela tiden tills alla karameller har smält och du får en len karamellsås.
- Smaksätt med lite salt (kan uteslutas).
- Häll karamellen över jordnötsfyllningen. Garnera med chokladpopcorn innan karamellen stelnar.
- Ställ kallt till servering.
