Nöt-créme dessert_new

PÅSKIG NO-BAKE DESSERT MED NÖT-CRÈME COOKIE DOUGH

Tillsammans med Simona Muntean från den inspirerande bakbloggen Cookies and Sweet, känd som Cookies and Sweet by SimonaInstagram, har vi tagit fram detta mumsiga recept där Nöt-Crème Cookie Dough är den ingrediens som skapar magi. Vi lovar att dessa påskiga desserter kommer att uppskattas av alla i familjen, såväl stora som små! Självklart funkar dessa lika bra till påsk som till midsommar eller kanske rent av en helt vanlig lördag?! 😉 

En sats ger 4–6 portioner beroende på dina formar
Tid: ca 10 minuter
Svårighetsgrad: Superenkelt

Detta behöver du:

  • 6 stycken Digestivekex kex, fin krossade
  • 30 g smör, smält
  • 400 g färskost naturell
  • 8 stycken nöt-crème cookie dough förpackningar lösvikt
  • 1 ½ dl vispgrädde

Garnering:

  • Chokladägg, chokladkulor
  • 1 ½ – 2 dl passion eller annan favorit curd
  • 2 msk Digestivekex smulor
Nöt-créme dessert_crop

Gör så här :

  • Ta fram dina portionsformar, det kan vara glas, fina burkar eller skålar.
  • Blanda kexsmulorna med smör till en lätt fuktig grynig massa.
  • Vispa färskosten med nöt-crème cookies dough med elvisp i ca 3 minuter.
  • Tillsätt vispgrädden och vispa lätt tills det har blandats och sen på hög hastighet i 2–3 minuter. Krämen blir luftig och stabil.
  • Du kan antingen skedda krämen i dina portionsformar eller spritsa in. Fyll formarna nästan till hälften.
  • Fördela kexsmulorna ovanpå men lämna 2 msk till garnering. Klicka lite curd på.
  • Fyll formarna med resterande kräm och toppa med curd, kexsmulor och chokladägg eller annat påskgodis.
Nöt-créme dessert 10_new