
PÅSKIG NO-BAKE DESSERT MED NÖT-CRÈME COOKIE DOUGH
Tillsammans med Simona Muntean från den inspirerande bakbloggen Cookies and Sweet, känd som Cookies and Sweet by Simona på Instagram, har vi tagit fram detta mumsiga recept där Nöt-Crème Cookie Dough är den ingrediens som skapar magi. Vi lovar att dessa påskiga desserter kommer att uppskattas av alla i familjen, såväl stora som små! Självklart funkar dessa lika bra till påsk som till midsommar eller kanske rent av en helt vanlig lördag?!
En sats ger 4–6 portioner beroende på dina formar
Tid: ca 10 minuter
Svårighetsgrad: Superenkelt
Detta behöver du:
- 6 stycken Digestivekex kex, fin krossade
- 30 g smör, smält
- 400 g färskost naturell
- 8 stycken nöt-crème cookie dough förpackningar lösvikt
- 1 ½ dl vispgrädde
Garnering:
- Chokladägg, chokladkulor
- 1 ½ – 2 dl passion eller annan favorit curd
- 2 msk Digestivekex smulor

Gör så här :
- Ta fram dina portionsformar, det kan vara glas, fina burkar eller skålar.
- Blanda kexsmulorna med smör till en lätt fuktig grynig massa.
- Vispa färskosten med nöt-crème cookies dough med elvisp i ca 3 minuter.
- Tillsätt vispgrädden och vispa lätt tills det har blandats och sen på hög hastighet i 2–3 minuter. Krämen blir luftig och stabil.
- Du kan antingen skedda krämen i dina portionsformar eller spritsa in. Fyll formarna nästan till hälften.
- Fördela kexsmulorna ovanpå men lämna 2 msk till garnering. Klicka lite curd på.
- Fyll formarna med resterande kräm och toppa med curd, kexsmulor och chokladägg eller annat påskgodis.
