< Tillbaka

Punschrulletårta

En lättbakad chokladtårta täckt med goda punschrullar och toppad med massor av chokladgodis. Fyllningen görs med fördel dagen innan så att chokladen hinner stelna ordentligt. Även botten kan göras dagen före och förvaras i rumstemperatur.

Du behöver

Chokladbotten
3 st Ägg
3 dl Socker
1 dl Kokhett vatten
2.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning
300 g Mjökchoklad t.ex. Lys melk
3.5 dl Grädder
Dekoration
ca 40 st Punschrulle mini
Valfritt Blandat chokladgodis

Gör så här!

Fyllning
  1. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med grädde på låg temperatur under korta intervaller i mikro. Rör om tills du har en slät kräm.
  2. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna helt, gärna över natten men minst 3-4 timmar.
Chokladbotten
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt, ca 5 minuter med elvisp.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smeten.
  5. Koka upp vatten och vänd ner tills smeten är helt slät.
  6. Grädda botten längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills den stannat och en provsticka kommer ut torr
  7. Låt svalna helt i formen.
Montering
  1. Vispa chokladkrämen till en bredbar kräm.
  2. Dela kakan horisontellt i tre lika stora bottnar.
  3. Lägg den första botten på ett fat och bred ut ca 2/5 chokladkräm ovanpå.
  4. Lägg på nästa botten och bred på lika mycket chokladkräm.
  5. Lägg på den sista botten och använd resten av krämen för att jämna till och täcka hela tårtan.
Dekoration
  1. Halvera punschrullarna på längden. Tryck försiktigt fast ovansidan av rullarna i önskat mönster runt kakan. Använd bitar av undersidan för att täcka kanten högst upp.
  2. Häll på rejält med chokladgodis ovanpå och servera.